Jeg vil hjælpe andre mennesker

For Charlotte Andersen var det lysten til at hjælpe andre, der fik hende til at søge ind som kontorelev i Viborg Kommune. Et valg hun ikke har fortrudt.

Tekst og foto: Britt Roslyng / Kommunikation

- Jeg har flere uddannelser bag mig, men det er først nu, at jeg føler, at jeg har fundet min rette hylde, fortæller 34-årige Charlotte Andersen, der er kontorelev med speciale i offentlig administration.

Charlotte kunne ellers skrive både detailuddannelse, HF, handelsøkonom og professionsbachelor i international handel og marketing på CV’et, inden hun i september 2023 startede sin elevtid i Stabs- og byrådssekretariatet.

- Jeg vil gerne være et sted, der hjælper mennesker, og det må man sige, at en kommune gør.

Kontoruddannelsen tager to år, og i den periode er eleverne typisk placeret i to forskellige afdelinger. Charlotte er startet i en stabsfunktion, der servicerer og hjælpe andre afdelinger på rådhuset. Det ser hun som en stor fordel.

- Fordi jeg sidder i Stabs- og byrådssekretariatet, får jeg et godt indblik i den overordnede organisation Viborg Kommune. Jeg får rigtig godt styr på, hvad de forskellige afdelinger laver og hvilke opgaver, de varetager. Det er en viden, jeg kan tage med mig, når jeg skal videre til en ny afdeling, siger Charlotte.

Til september rykker Charlotte videre til Ydelseskontoret, hvor hun også skal være et år.

 

Læs også artiklen: Praktik blev indgangen til første job

Varierede arbejdsdage

Charlotte Andersen sidder i Stab- og byrådssekretariatet på rådhusets 4. sal.

Alle arbejdsdage starter på næsten samme måde.

- Det første jeg gør, når jeg møder ind, er at tjekke Viborg Kommunes hovedpostkasse og ekspederer post derfra. Når det er gjort, laver jeg de åbne postlister til kommunens hjemmeside. Jeg er også med i Grunddata-teamet, så ligger der nogle opgaver der, får jeg styr på dem. Det kan fx være administration af 25 års jubilæer.

Når der styr på de faste opgaver, er de øvrige af mere varierende karakter.

- Ellers er det meget ad hoc-opgaver, jeg sidder med. Jeg hjælper til, hvis der er nogen, der har brug for hjælp. Jeg er lidt inde over Huslejenævnet og Bevillingsnævnet, og nu er vi jo ved at gøre klar til valg i efteråret til Europaparlamentet. Det er noget, man måske ikke lægger mærke til som borger, men der faktisk sidder et helt maskineri bagved og arbejder. Det er superspændende at være med til, lyder det begejstret fra Charlotte.

Jeg var inde på hjemmesiden og læse om Viborg Kommunes værdisæt. Det var bare noget, der tiltalte mig rigtig meget. Jeg følte, det var et sted, hvor jeg kunne passe godt ind.

En del af noget større

Viborg Rådhus er med sine 900 medarbejdere en stor arbejdsplads, og det kan være lidt overvældende, når man starter sin elevtid.

- Rådhuset er en kæmpe arbejdsplads med mange mennesker. Men alle folk er gode til at hjælpe. Fx sådan en lille ting som at vise, hvordan kasseapparatet i kantinen fungerer, eller hvor man finder rådhusbetjentene og alle de ting, som man ikke tænker over i dagligdagen, men som er svært, når man kommer som ny. Det er rigtig rart, fortæller Charlotte.

Om hvad fremtiden bringer, siger Charlotte:

- Lige nu ved jeg ikke helt, hvor jeg drømmer om at ende. Jeg har fået øjnene op for flere muligheder, og min uddannelse åbner mange døre – også flere end jeg lige havde regnet med.