Mette og Peter laver vild uge for os alle

Mette Bech Thomsen og Peter Bahnsen har ekstra travlt i tiden. De står nemlig i spidsen for en arbejdsgruppe, der arrangerer DigiTek-dage 2024 - en hel uge fyldt med viden og inspiration om fremtidens løsninger for alle os ansatte i Viborg Kommune.

Tekst: Vivi Sjøner / Foto: Katrine Hauer Tophøj og Vivi Sjøner

Deadlines, lokalebooking, budgetter, kagebestilling, foredragsholdere, prisuddeling, skære igennem og mange andre kendte og ukendt opgaver fylder i tiden arbejdsdagen hos makkerparret Mette og Peter, der begge er ansatte i sekretariatet hos Social, Sundhed & Omsorg. 

De er nemlig i fuld sving med at stable DigiTek-dage 2024 på benene, så alle os ansatte i Viborg Kommune kan blive klogere, modigere og mere nysgerrige på de digitale og teknologiske løsninger, der ligger der ude og venter på os. Det hele finder sted i uge 45, men allerede i uge 24 er programmet klar til offentliggørelse, så du kan tilmelde dig. 

- Vi laver det altså ikke alene!

Mette og Peter vil på ingen måde tage æren for DigiTek-dage alene. De vil dog gå med til at kalde sig tovholdere. Sidste år arrangerede de også DigiTek-dage, men det var ”kun” for medarbejderne i Social, Sundhed & Omsorg og Beskæftigelse. Der var ingen større arbejdsgruppe tilknyttet projektet, så de havde begge ret travlt. Derfor er de også meget glade for, at der i år er nedsat en arbejdsgruppe, hvor 11 kolleger fra alle direktørområder er repræsenteret. 

- Alle i arbejdsgruppen bidrager med viden og information om, hvad der rører sig i deres områder, og hvad er kan være relevant for netop dem. Samtidigt er de også med til helt konkret at planlægge programmet og få styr på aktiviteter. 

De er også med til at lave DigiTekdage - klik på foto og læs mere.

Hårfin arbejdsfordeling 

Mette og Peters arbejdsfordeling omkring DigiTek-dage er klar. Mettes er at få projektet til at lykkes, skabe overblik og fremdrift. 

-  Jeg lader Mette klare det meste. Jeg tager mig af de opgaver, der passer til en sur, gammel mand som fx økonomi, styregruppen og skærer igennem, når det er nødvendigt. Har jeg glemt noget, minder Mette mig om det, forklarer Peter med et smil til sin makker. 

Det var de helt store smil, der kom frem, da det stod klart, at DigiTek-dage 2024 skal være for alle ansatte og ikke ”kun” for ansatte i Social, Sundhed & Omsorg og Beskæftigelse, som det var tilfældet sidste år. 

- Vi ved godt, at vores arbejdsområder kan drysse lidt af tørhed, og at det kan være svært at forstå, men DigiTek-dage er meget mere legende, eksperimenterende, engagerende og fællesskabende. Her skejer vi lidt ud og får et fælles sprog, fælles oplevelser og et fælles ståsted, så vi kan få alle med, forklarer Mette og tilføjer: 

- Det er samtidigt vores store udfordring; at skabe et program, hvor der er noget for alle. Men det skal nok lykkes

Er der også noget for mig? 

Mette og Peters store håb for DigiTek-dage er, at alle opdager det sker, og at alle kan finde mindst ét programpunkt, som de kan se, er relevant for dem. 

- Igen, udfordring er at finde noget, der rammer så mange som muligt.  

Programmet bliver meget varieret. Der vil være større fælles foredrag med fx Anders Lund Madsen om cybersikkerhed, webinarer om brug af Microsoft 365 oplæg med Christiane Vejlø og Thore Husfelt.  

Nogle af aktiviteterne foregår midt på dagen et fysisk sted. Alle store fælles aktiviteter bliver streamet og optaget, så det er muligt at se det fra sin lokale arbejdsplads – eller se det, når det passer ind i kalenderen. Andre aktiviteter foregår online, mens andre igen foregår ude på de lokaler arbejdspladser. 

- Det bliver en vild uge. Det er 7.000 mennesker! Det er jo kæmpestort og sindssygt mange aktiviteter. Og vi glæder os!

Om Mette og Peter

Mette er konsulent for velfærdsteknologi og digitalisering, sekretariatet Social, Sundhed & Omsorg:

- Jeg arbejder til daglig med forskellige projekter, hvor vi afprøver nye metoder, remedier og systemer inden for teknologiske og digitaliserede løsninger. Jeg ser bl.a. på, hvordan vi kan bruge vores faglighed, når vi tager ny teknologi i brug. Det kan fx være akustikpaneler, gps’er, døgnrytmebelysning eller demenstrænings-app.

Peter er digitaliseringskonsulent, sekretariatet Social, Sundhed & Omsorg:

-   Mit arbejde består i at have overblik over alle de løsninger, vi bruger, så vi får bundet tingene sammen. Hvis nogen fx vil i gang med en VR-løsning, så er jeg rådgiveren, der kan hjælpe med kontraktforhold, huske dem på at rådgive sig med IT – altså huske dem på alle de ting, der følger med, inden og mens man er i gang med sådan et nyt projekt. Så, husk altid at tale med din digitaliseringskonsulent, inden du går i gang.