vivi.dk har mødt kommunens sidste modtager af Dronningens fortjenstmedalje og den første modtager af Kongens fortjenstmedalje.

Tekst og foto: Lene Bækgaard/Kommunikation

Tronskiftet i januar 2024 betyder, at 40-års jubilarerne i Viborg Kommune nu kan blive indstillet til en helt nyslået medalje med Kong Frederik den tiendes portræt.

Den sidste Dronningens fortjenstmedalje

Kirsten Johansen blev Kommunens sidste modtager af Dronningens fortjenstmedalje. Hun rundede de 40 år som kommunalt ansat, da hun havde jubilæum den 15. november 2023. Selve fejringen fandt sted den 14. juni i år sammen med kollega Jette Noe i Kultur & Service-sekretariatet.

Kirstens 40 år som ansat i en kommune begyndte i den tidligere Møldrup Kommune, hvor hun blev ansat som nyuddannet kontorassistent på skole- og kulturområdet. Siden kommunalreformen i 2007 har hun været ansat i sekretariatet i Kultur & Service.

På spørgsmålet om, hvad der kan fastholde en på den samme arbejdsplads i 40 år, svarer Kirsten, at det har været kombinationen af søde kolleger og det at være ansat i en lille afdeling, som har en stor berøringsflade med resten af den store kommune.

Den første Kongens fortjenstmedalje

På en smuk solskinsmorgen den 24. juni kunne pædagogisk leder Birgitte Pilgaard overraske en anden 40-års jubilar. Jonna Primdahl har været lærer på Løgstrup skole samtlige 40 år, hvor hun frem til skoleårets afslutning arbejder i indskolingen. Herefter hedder det pension for Jonna, som runder 70 år til august.

Overrækkelsen af fortjenstmedaljen skete på en morgensamling for indskolingen, hvor også en af de nuværende 6. klasser, som Jonna var klasselærer for i deres indskolingsår, var mødt op for at hylde hende. 3. klasse sang deres hjemmekomponerede hyldestsang til Jonna, og der blev også lige lejlighed til at synge midsommervisen.

Jonna glæder sig til at takke Kong Frederik personligt for medaljen i løbet af efteråret. Til børnene sagde hun, at hun jo må over for at se, hvor høj kongen egentlig er.