Fællesskab på tværs tiltrækker nye medlemmer

For mange er Kommunens Idrætsklub (KIK) lig med svømmebilletter, men det seneste år er fællesarrangementerne med fokus på både fysisk aktivitet og socialt netværk blevet det helt store trækplaster

Tekst og foto: Katrine Rubeck / Kommunikation

Den taktfaste og karakteristiske lyd af bolde, der rammer bat og glasvægge, fylder hallen i Overlund, mens medlemmer fra KIK – Kommunens Idrætsklub ankommer til dagens fællesarrangement med spansk tema. Nogle er så ivrige for at komme i gang, at de allerede har indtaget banerne inden den fælles introduktion.

For mange ansatte rimer KIK på svømmebilletter, fordi man som medlem årligt kan modtage et 7-tur-klippekort til Viborg Svømmehal og Vestbadet. Men klubben har det seneste år haft stor succes med fællesarrangementer, og flere gange har de meldt udsolgt efter ganske kort tid.

Netværk på tværs af organisationen

Sanne Fløjgaard er vant til at spille Padel og så frem til en hyggelig eftermiddag og aften i selskab med kollegerne.

Svømmebilletterne var da også årsag til, at Sanne Fløjgaard, der er leder af ydelse, i første omgang meldte sig ind for omkring 8 år siden. Men i dag er det fællesarrangementer, der har størst betydning.

- Der har virkelig været mange fine arrangementer, der spænder bredt fra klatrepark til skydning. Og så er der jo ofte koblet et socialt element på efter aktiviteter, så du lærer hurtigt nye at kende. Det giver et netværk på tværs af organisationen både fagligt og socialt, fortæller hun.

Du kan også komme på tur med personaleforeningen Vita.

Spansk tema

Formand for KIK Claus Pedersen, smiler over de mange råb, der kommer fra banerne. Han hilser på alle, og sikrer sig, at der ikke er nogen, der mangler en makker.

- Vi har den senere tid fokuseret mere på arrangementer og fællesskab på tværs, og vi kan se, at der er noget, der har folks interesse. Vi er jo en idrætsklub, så der skal være bevægelse på programmet, men det sociale er også utrolig vigtigt, siger han.

Til dagens arrangement, der består af padelturnering og efterfølgende vinsmagning og tapas nede i byen, er der 50 tilmeldte. Arrangementerne holdes cirka en gang i kvartalet.

Vi forsøger at finde frem til nye sportsgrene. Padel kan måske ikke længere kaldes nyt, men der er alligevel flere, der ikke har prøvet det før, og så passede det godt med resten af dagens tema, da padel jo stammer fra Spanien,

fortæller Claus Pedersen.

Ambassadør for KIK

”Den ramte da gulvet først, må jeg så ikke tage den?”

”Må jeg gerne skyde den ind i glasset nu?”

På den nederste bane er sygeplejerske Charlotte Hjuler Damborg stadig ikke helt fortrolig med padel-reglerne. Til gengæld er hun helt tryg ved at tage alene til KIK-arrangement.

- Det er bare megahyggeligt, og jeg gør kæmpe reklame for det. Faktisk har seks af mine kolleger meldt sig ind, og jeg skulle også med en af dem i dag, men hun blev forhindret. Så tog jeg bare af sted alligevel, og der var også hurtigt nogen, der sagde: Kom og spil med os! Det er det fede ved de her arrangementer, du falder hurtigt i snak med nogen, forklarer hun.

Hvis du ønsker mere i bevægelse i løbet af arbejdsdagen, kan du her lse om de nye, succesrige walk & talk-ruter

Sygeplejerske Charlotte Hjuler Dambord har lært nye kolleger at kende gennem KIK.

Charlotte Hjuler Damborg er sygeplejerske hos Distrikt Vesterparken, hvor hun arbejder om natten. Derfor kendte hun ikke så mange andre, da hun begyndte i KIK. Men siden er netværket vokset.

- Det er sjovt at møde dem inde fra Rådhuset, og det gør faktisk også nogle arbejdsgange nemmere. Sidste gang snakkede jeg med et par stykker fra IT, hvor vi kom til at snakke om konkret problemstilling vedr. nogle iPads, og det fik vi faktisk efterfølgende løst. Det gør det meget nemmere at skrive til folk, når man ved, det er nogle søde mennesker, der sidder i den anden, siger hun med et stort smil.

Fakta om KIK

Claus Pedersen er formand for KIK. Til daglig arbejder han som miljøsagsbehandler i Natur og Miljø.
  • KIK står for Kommunens Idræts Klub og har eksisteret siden 1966
  • Klubben er for alle ansatte i Viborg Kommune
  • Som medlem har du mulighed for at benytte de faste tilbud som badminton, fodbold og svømning
  • Det koster 20 kr. om måneden at være medlem af KIK
  • Du kan læse mere om KIK på Vicki