Vivi-modeller på catwalken

"Det ender altid med en Lilly-model", lød et kendt slogan en gang. Denne gang er det dog endt med en eksklusiv vivi-model. Eller rettere sagt fire vivi-modeller, som alle har gået catwalk for vivi.dk i deres arbejdstøj.

Vores topmodeller er specialarbejderen Jesper, sygeplejersken Emma, rådhusbetjenten Søren og ernæringsassistenten Marianne. I fire videoer fra catwalken, bærer de udvalgte modeller forårets forskellige styles – alle med det kendte logo ”Viborg Kommune” på tøjet.

Se videoerne og læs, hvad de fire medarbejdermodeller synes om deres arbejdstøj.

Jesper Schak Kløjgård, specialarbejder, Park og vej

Hvad er det bedste ved dit arbejdstøj - og hvorfor?

- Det et godt arbejdstøj, vi har. Det bedste og vigtigste er selvfølgelig, at det kan ses - at når vi går ude på vejen, så man føler sig tryg i at have det på. Hvis jeg bare skulle rende rundt i cowboybukser, så ville jeg jo ikke være dækket ind. Der er jo reflekser på tøjet, så vi kan ses på vejen.

Hvis du kunne ændre én ting ved dit arbejdstøj, hvad skulle det så være?
- Mine lommer sidder sådan oprejst, og når jeg f.eks. går ned i en rende med kloakker, så falder der sand ned i lommen. Det ville være bedre, at de sad skrå, og vores vaskedame har sagt, at vi kan sy noget på - så det kan løses.

Ja, og så er jeg jo ret høj. Så når jeg sætter mig ned, kommer der en vinkel på tommestok-lommen, der gør, at tommestokken kan falde ud. Men det er småting, for ellers er tøjet jo dejligt elastisk.

Emma Skaaning Arentz, sygeplejerske, Kildehaven

Hvad er det bedste ved dit arbejdstøj - og hvorfor?

- Det er rummeligheden, synes jeg. Der er en masse lommer, både i kittel og bukser, så man kan have alt sit grej med. Det, synes jeg, er en fordel.

Og så kan jeg godt lide, at tøjet er neutralt. Vi har jo samme farve som social- og sundhedsassistenter/-hjælpere. Vi er en samlet gruppe, hvor den ene faglighed ikke er hævet over den anden, så vi har et holistisk syn på samarbejdet og ser det hele menneske, uanset om det er en kollega eller en borger. 

Det er også en fordel i forhold til borgerne, at vi er ens klædt. Vi har nemlig oplevet eksempler på, at borgere kan være meget autoritetstro og handle forskelligt, alt efter hvilken fagperson de møder.

 

Hvis du kunne ændre én ting ved dit arbejdstøj, hvad skulle det så være?

- Sportsversionen af vores bukser fungerer godt, så det er fint. Men hvis jeg skulle ændre noget, så kunne jeg rigtig godt tænke mig, at kitlen var lavet i et mere åndbart materiale. Den er altså meget, meget varm at arbejde i om sommeren.

Måske kunne vi få sådan en t-shirt, som de bruger på hospitalerne, men så skal lommerne jo flyttes ned på bukserne. Det ville i alle tilfælde hjælpe på fleksibiliteten, for det er der ikke så meget af nu. De er meget stive i det, bluserne. Og hvis man alligevel skulle i gang med at ændre, så kunne jeg godt tænke mig, at lommerne blev rykket om på siderne. Vi læner os ofte fremover i vores arbejde, og så bliver alle de ting, vi har i lommerne jo også rykket fremad. Det lægger noget ekstra vægt på skuldrene, som godt kunne fordeles bedre.  

Søren Vestergaard Døssing, rådhusbetjent, Viborg Rådhus

Hvad er det bedste ved dit arbejdstøj - og hvorfor?

- Det bedste er komforten og funktionaliteten. Jeg har en hverdag med mange praktiske gøremål, så det er rart at have plads i lommerne og til værktøj eller andet. Det er også vigtigt, at det er lækkert at have på. Vi kravler jo op og ned og reparerer forskellige ting, så tøjet skal kunne strække sig.

Samtidig signalerer logoet overfor husets brugere, hvem jeg er, så de trygt kan henvende sig til mig og mine kolleger om praktiske ting eller sikkerhedsmæssige ting.  

Hvis du kunne ændre én ting ved dit arbejdstøj, hvad skulle det så være?

- Jeg synes, at det opfylder mine behov. Det er komfortabelt, praktisk og let genkendeligt. Og den sorte farve er fin, for vi får ofte beskidte fingre, og så dur det ikke selvfølgelig ikke med hvide trøjer. Så jeg har ikke umiddelbart noget, jeg vil ændre.

Marianne Alrø Rasmussen, ernæringsassistent, Madservice, Kildehaven

Hvad er det bedste ved dit arbejdstøj - og hvorfor?

- Det bedste ved mit arbejdstøj er, at overdelen har en rigtig god pasform. Det er jo en rigtig kokkejakke, som er lavet til at arbejde i et køkken. Bukserne fungerer også. De kan tilpasses med en trykknap, så vi kan lave trekvart længde om sommeren.

Og så synes jeg, det er godt, at beboerne her på plejecenteret kan se på kokkejakkens lilla farve, at det er os fra køkkenet, der kommer. Den skiller sig jo lidt ud fra både plejepersonalet og rengøringspersonale.

Hvis du kunne ændre én ting ved dit arbejdstøj, hvad skulle det så være?

- Kokkejakken bliver lidt varm at arbejde i om sommeren. Den er syet i et kraftigt stof, og den er lavet sådan, at den har fire lag stof foran på maven, så vi er beskyttet mod f.eks. kulde i kølerummet eller at blive gennemblødt, når vi vasker op.

Det ville altså være dejligt med en lettere sommerbeklædning. En T-shirt for eksempel. Men ellers er jeg godt tilfreds med arbejdstøjet.

Vi har tidligere skrevet om to andre medarbejdere, der bærer samme lilla model, som Marianne Alrø Rasmussen. Læs også: Mad med kærlighed