Vi hedder også Vivi

Mød seks ansatte i Viborg Kommune, der nu deler navn med kommunens nye, digitale medarbejderblad – vivi.dk. Et navn vi tidligere har haft ret meget for os selv, men som nu kommer på 6.397 kollegers læber.

Tekst og foto: Vivi Sjøner og Steen Fuhr

- Det’ løgn!

Sådan var min første reaktion, da jeg hørte at Viborg Kommunes nye, digitale medarbejdermagasin fik navnet Vivi. Og den reaktion får jeg stadig en gang i mellem. For prøv at forestille dig, at dit navn hele tiden popper op i din chefs og kollegers kalendere. Samtidigt bliver det ustandseligt nævnt på møder:

”Vi har lidt udfordringer med Vivi”

”Hvad er status på Vivi?”

”Skal vi lige vende Vivi?”

”Jeg forventer, at Vivi bliver en kæmpesucces”

Men, det er også lidt sjovt. Tænk, at det navn, som ikke på noget tidspunkt overhovedet har været i nærheden af at komme på en liste over populære navne, nu får lidt kendisfaktor.

Nu er jeg jo ikke den eneste Vivi, der er ansat i Viborg Kommune. Vi er seks i alt, og selvfølgelig skal du møde os her i Vivi.dk, så du kan blive klogere på vores navn, og hvem vi er.

Vi hedder også Vivi

...

Vivi Broholm Laursen, 52 år

Hvad er dit job?

Social- og sundhedsassistent i et botilbud uden døgnvagt i psykiatrien. Jeg har være i Viborg Kommune i en menneskealder - siden jeg var 18 år. Jeg begyndte som ufaglært, så blev jeg hjemmehjælper, senere uddannede jeg mig til social- og sundhedshjælper og til sidst læste jeg til social- og sundhedsassistent, så der har været udvikling undervejs.

Hvad er det bedste ved dit job?

Det er den udvikling, jeg kan se ske hos borgeren, når vi har et godt samspil. Og det er lige meget, om det er hende på 92 år eller hende på 18 år. Det er helt klart min drivkraft.

Hvad synes du om dit navn?

Jeg synes, det er et dejligt navn; alle forstår det. Ja, et fedt navn, som jeg godt kan lide.

Er der en historie om dit navn?

I mange år troede jeg, at det var på grund af balletdanseren Vivi Flindt, jeg fik mit navn. Hun blev nemlig gift med Flemming Flindt i 1970 - året før jeg blev født. Hun var jo kæmpestor på det tidspunkt, og alle bladene skrev om deres bryllup. Så da jeg var barn og kedede mig ude på landet, flettede jeg græstuer og drømte, at jeg var lidt ligesom Vivi Flindt. Men da jeg selv fik en datter, spurgte jeg min mor om, hvorfor jeg hedder Vivi, og svaret var, at jeg er opkaldt efter min mosters veninde, som min mor syntes var så medgørlig.

Hvilke ord beskriver dig bedst?

Det kunne godt være livlig – nogle gange lidt for livlig, vil nogen nok sige. Men jeg er typen, hvor der godt må ske noget, og jeg involverer mig i ting og har mange relationer.

Hvad synes du om navnet på Viborg Kommunes nye digitale medarbejdermagasin?

Det er lidt mærkeligt. Jeg forstår ikke helt, hvordan vivi.dk signalerer et medarbejderblad. Men i bund og grund er jeg ligeglad med navnet. Til gengæld håber jeg, at det bliver supergodt, og jeg synes, det er vigtigt, at vi får et medarbejdermagasin, så vi også på den måde lærer hinanden at kende og bliver ”rigtige” kolleger.

Vivi Broholm Laursen

...

Vivi Toht Haugaard Ponell, 64 år

Hvad er dit job?

Teamleder for en døgnafdeling på Rørsangervej 5, et socialt tilbud for hjemløse. Jeg har været ansat her på stedet i 33 år; begyndte som socialrådgiver og i dag er jeg teamleder. Mit job har forandret sig meget gennem årerne, og det har jeg det godt med.

Hvad er det bedste ved dit job?

Jeg er glad for, at det er et døgntilbud, så vi ikke lader nogen alene. Når en kollega går hjem, er der altid en anden, der tager over. Det passer mig også godt, at ikke en dag er ens.

Og så kan jeg godt lide skæve typer, og mange af vores borgere er skæve typer. Samtidig tror jeg, at et job her tiltrækker kolleger, der også er lidt skæve, har blink i øjet, masser af humor og selvironi. 

Hvad synes du om dit navn?

Vivi… Det hedder jeg jo bare, så det har jeg ikke tænkt så meget over. Men jeg er også blevet kaldt både Fifi og Fifidong. Jeg synes, der er noget livligt over navnet Vivi, så det passer nok til mig.

Er der en historie om dit navn?

En gang spurgte jeg min mor om, hvorfor jeg kom til at hedde Vivi? Hun svarede: ”Jeg kunne jo ikke vide, hvor velbegavet du blev, så jeg ville være sikker på, at du kunne stave til dit navn.”

Min mor havde også humor. Så hvem ved, hvis jeg har blevet en dreng, havde jeg måske heddet Ib.

Hvilket ord beskriver dig bedst?

Livlig passer godt på mig, men jeg er også et roligt menneske, med vendelbohumor og masser af selvironi.

Hvad synes du om navnet på Viborg Kommunes nye digitale medarbejdermagasin?

Der er fint med mig. Først troede jeg, at det var en joke, da du ringede. Jeg blev nødt til at finde et referat fra HovedMED, hvor jeg kunne se, at den var god nok. Og så tænkte jeg, hvorfor ikke et drengenavn, når vi har vores intranet, der hedder Vicki. Men forklaringen om, at vi har valgt endnu et pigenavn fordi, der er så mange kvinder ansat i Viborg Kommune er jo fin.

Vivi Toft Haugaard Ponell

...

Vivi Christiansen, 60 år

Hvad er dit job?

Jeg er socialpædagog på Fynbohus – et bosted for borgere med nedsat funktionsevne. Her har jeg arbejdet i to år. Jeg har tidligere været ansat i Viborg Kommune, men havde en pause på 14 år, hvor jeg var ansat i psykiatrien i Region Midtjylland.

Hvad er det bedste ved dit job?

Den menneskelige kontakt med vores borgere, som er en utrolig sød gruppe, og så har jeg nogle kolleger, der har engagement og power, og som er gode til faglig sparring.

Hvad synes du om dit navn?

Det er da et fedt navn. Det er ikke så mange, der hedder det, og så er det simpelt, kort og til at forstå. Jeg har heller aldrig skulle slås om mit navn, fordi jeg altid har været alene om at hedde det, så det har været nemt.

Er der en historie om dit navn?

Ja, min mor valgte det til mig, fordi det skulle være simpelt og let og kun var på fire bogstaver. Mine fire søskende har også navne på kun fire bogstaver.

Nogle gange er jeg blev kaldt Vibs, Viviane eller det franske ”oui oui”, og jeg havde en kollega i psykiatrien, der kaldte mig Vivi Bak.

Hvilke ord beskriver dig bedst?

Livlig, som mit navn jo også betyder. Men også glad og positiv. Jeg er aldrig sur og bærer aldrig nag.

Hvad synes du om navnet på Viborg Kommunes nye digitale medarbejdermagasin?

Jeg synes, det er sjovt… pudsigt. Jeg får lidt et deja vu, for jeg har kun én gang tidligere stødt ind i et ”produkt”, der hed Vivi. Det er mange år siden, hvor jeg var i lære i noget, der hed Hobby & Leg. Her kørte vi til Nürnberg og købte cykler ind, som vi solgte videre. Og de cykler hed Vivi.

Vivi Christiansen

...

Vivi Sjøner, 60 år

Hvad er dit job?

Jeg er uddannet journalist og arbejder i dag i Kommunikation på rådhuset som kommunikationskonsulent. Det har jeg gjort i godt ni år. Inden da har jeg arbejdet på Billed Bladet og været selvstændig.

Hvad er det bedste ved dit job?

Jeg er ret glad for mit job – både på grund at de mange forskellige opgaver, som blandt andre indbefatter al kommunikation i forbindelse med Snapsting. Men i høj grad også på grund af, at jeg har verdens bedste kolleger.

Hvilke ord beskriver dig bedst?

Jeg er ret sikker på, at mange vil kalde mig livlig, som jo er navnets betydning. Ellers vil jeg sætte ord som glad, nysgerrig, selvironisk og rastløs på mig selv.

Er der en historie om dit navn?

Jeg kan huske, at min mor kom med en, i hendes øjne romantisk, forklaring på, hvorfor jeg hedder Vivi. Det var noget med at mine forældre sagde, ”Vi har skabt Vivi.” Giver det mening? Nej vel? I øvrigt kaldte de mig stort set ikke andet end Puller, så længe de levede.

Hvad synes du om dit navn?

I mange år ville jeg faktisk gerne hedde noget andet; et mere klassisk navn som Anna eller Marie. Men nu er jeg Vivi, og sådan er det.

Hvad synes du om navnet på Viborg Kommunes nye digitale medarbejderblad?

Det er da lidt sjovt, men også en lille smule forstyrrende, for mit navn bliver ofte nævnt i afdelingen, og jeg reagerer jo på det hver gang - endnu. I øvrigt forventer jeg, at navnet nu bliver så populært, og at der i de kommende år bliver født en masse Vivi’er i Viborg Kommune.

Vivi Sjøner

...

Vivi Vraa, 63 år

Hvad er dit job?

Jeg er områdeleder i Dagtilbud Nord. Det har jeg været siden 2009. Jeg er leder for et team på ni dagtilbudsledere og er rigtig glad for mit arbejde. Jeg har et rigtigt dygtigt og kompetent team, hvor vi både kan diskutere og være fagligt uenige, men alligevel med et fælles mål: At drive det bedste dagtilbud for alle børn.

Hvad er det bedste ved dit job?

Jeg synes, det er fantastisk, at jeg kan være med til at gøre en forskel; at se de ting, vi beslutter bliver til virkelighed ude i børnehusene i praksis. Det allervigtigste for mig er, at vi gør noget, der gavner de børn, det hele handler om.

Hvad synes du om dit navn?

Jeg er egentlig glad for det, men nu har jeg jo også haft mange år til at vænne mig til det. På min mands telefon kommer jeg altid frem som Vivipigen i displayet. Det stammer fra en børneserie med blandt andre Helle Joof, hvor hun blev kaldt Vivipigen. Det er da meget sødt.

Er der en historie om dit navn?

Jeg er opkaldt efter Vivi Bak, som var meget populær da jeg blev født. Jeg tænker, at mine forælde har syntes, at navnet var moderne, ligesom der er navne i dag, der bliver moderne, når kendte mennesker hedder det.

Tidligere var jeg leder i Mariager Fjord Kommune i en Naturbørnehave. Her oplevede jeg, at en lillesøster til af børnene fik navnet Vivi. Det syntes jeg var sjovt, og jeg kan da godt bilde mig selv ind, at hun blev opkaldt efter mig. Det er den eneste gang i al den tid jeg har arbejdet i dagtilbud, hvor jeg har mødet et barn, der hed Vivi.

Hvilke ord beskriver dig bedst?

Positiv, eftertænksom – og ja, man kan godt sige livlig, men ikke på den sprudlende måde. Det er mere sådan, at der godt må være gang i den. Der må gerne ske noget!

Hvad synes du om navnet på Viborg Kommunes nye digitale medarbejdermagasin?

Det er da meget sjovt, at det hedder Vivi, men det er også lidt svært at forholde sig til. Men jeg er spændt på at se det. Så håber jeg jo, at Vivi bliver positivt omtalt, og ikke som: ”Der er mange udfordringer med Vivi, eller Vivi er godt nok kedelig.”

Vivi Vraa

...

Vivi Bech, 51 år

Hvad er dit job?

Jeg er social- og sundhedshjælper på Blichergården, der er et pleje- og omsorgscenter. Her har jeg kun været i nogle måneder, men jeg har været i faget i 17 år. Jeg har tidligere været ansat på blandt andet Pleje- og Omsorgscenter Skovvænget i Bjerringbro.

Hvad er det bedste ved dit job?

Åh, der er mange ting. Jeg har så mange smilende og søde kolleger. Allerede fra den første dag, hvor jeg begyndte i jobbet, var jeg straks en del af teamet, og vi trives godt sammen. Og så er det jo dejligt hver dag at opleve, at beboerne bliver glade, når de ser mig.

Hvad synes du om dit navn?

Jeg er glad for mit navn, som jeg jo har næsten for mig selv. Det kan heller ikke være anderledes. Mine forældre valgte det jo til mig. Eller… Jeg tror, det var min far og min morfar. De var nemlig helt vilde med Vivi Bak.

Er der en historie om dit navn?

Vivi Bech kan godt forveksles med Vivi Bak. Det oplevede jeg en gang, hvor jeg var 5 – 6 år og skulle til ørelæge og have fjernet polypper. Sekretæren kaldte på Vivi Bak ud i venteværelset, og så rejste jeg mig op og sagde: ”Ikke for noget, men jeg hedder altså Vivi Bech”.

Hvilke ord beskriver dig bedst?

Humor, sjov og spas. Og så er jeg sådan en, der går og nynner. Jeg kan godt lide sang og musik. Jeg synger gerne med beboerne, og vi kan også godt tage en sving om. Det er så hyggeligt, og de ved, at jeg kan lide det. Jeg har det sådan, at jeg gerne vil behandle dem, som jeg selv gerne vil behandles. Det er vigtigt for mig, at beboerne har det godt, i den tid de er her.

Hvad synes du om navnet på Viborg Kommunes nye digitale medarbejdermagasin?

Det ser jeg frem til. Faktisk synes jeg, at det er lidt sjovt.

Vivi Bech

...

Fakta om navnet Vivi

...