Vivis Vox Pop om pendlerliv

Pendlere bruger hver dag masser af tid i bilen til og fra arbejde. Vivi.dk har spurgt tre af dem, som har Viborg Kommune som arbejdsplads, men som ikke bor her, hvorfor de har valgt pendlerlivet.

Tekst og foto: Vivi Sjøner/Kommunikation

Nummerplader på bilerne er slørede.

Bjarne Hansen, afdelingsleder i Økonomistaben

- Jeg bruger ca. 2,5 timer dagligt på at køre 150 km til og fra arbejde. Det har jeg gjort i 10 år, fordi jeg har et spændende job, som jeg er rigtig glad for samtidigt med, at jeg bor et helt unikt sted, der hedder Klitgårds Fiskeleje mellem Nibe og Aalborg. Omkostningen ved den kombination er at pendle, og det tager jeg med. Men jeg nyder da også, når jeg indimellem kan tage en hjemmearbejdsdag. På vej til arbejde hører jeg som regel P1 og forbereder mig mentalt til dagen. Det har den fordel, at når jeg er fremme på rådhuset, er jeg klar. På hjemturen afkobler jeg med musik eller podcast – gerne med komikeren Conan O’Brien.

Sandie Maria Mouridsen, socialpædagog på Tårnly

- Fra mit hjem i Holstebro og til jobbet på Tårnly er der 65 km, så en god dag bruger jeg i alt 1 time og 40 minutter på transport. Jeg er så heldig at være landet på en fantastisk arbejdsplads, hvor fagligheden, skønne, dygtige kolleger, god ledelse og arbejdsmiljøet er hele køreturen værd. Og det er vigtigt, når man har langt mellem job og bolig. Tiden i bilen på vej til job bruger jeg på at høre radio eller en podcast – gerne med fagligt indhold. Når jeg kører hjem, nyder jeg at have tid til at lægge dagen bag mig. Men generelt er jeg meget koncentreret om at køre bil – især når jeg kører så langt.

Jesper Sambleben, teamleder i hjemmeplejen

Jeg bor i Hadsten og kører dagligt 65 km hver vej på arbejde. Det tager ca. 1 time og fem minutter, så jeg bruger lang tid på landevejen. Jeg har pendlet i fire år, og gør det gerne, for jeg er rigtig glad for mit arbejde – jeg har fundet min helt rigtige hylde. Og Viborg Kommune er en fed arbejdsplads. Vi har værdibaseret ledelse, her er højt til loftet og fleksibilitet. På vej til arbejde forbereder jeg mig mentalt i bilen til dagens møder og opgaver, og når jeg kører hjem, får jeg også mentalt afsluttet arbejdsdagen. Men, jeg har sunget siden jeg var en lille dreng både i kor og musicals, så jeg lytter også til meget musik og synger gerne med.