Sille prøvede kræfter med fordommene

Nogle mennesker tror, at socialpsykiatriske bosteder er både farlige og ubehagelige steder at opholde sig, men Sille Wind fra 8. klasse var ikke bange for at konfrontere fordommene, da hun skulle vælge praktikplads

Sille Wind var i praktik i en uge på det socialpsykiatriske bosted på NFS Grundtvigsvej i Viborg.

- Der er flere af mine klassekammerater, der spurgte, om jeg godt turde det.

Det fortæller Sille Wind, der i uge 11 havde byttet klasselokalet i 8. klasse ud med en uges praktik på et socialpsykiatrisk bosted i Viborg.

En oplevelse, som hun har været glad for.

- Jeg er overrasket over, at mange af borgerne har det bedre, end jeg havde troet. De vil rigtig gerne snakke, og det har været en rigtig god oplevelse at være sammen med dem i en uge, siger Sille.

Hun har blandt hjulpet med rengøring og hentet mad, men der har også været god tid til at snakke, spille kort, tage på bytur og i det hele taget hygge sig sammen med beboerne.

- Det har været dejligt at bruge tid sammen med dem. Det er jo helt normale mennesker, som bare har nogle udfordringer, siger Sille med et smil.

Ingen problemer
Det bekræfter Kavitha Mathi, der er afdelingsleder på bostedet Grundtvigsvej i Viborg.

- Der er desværre mange fordomme og mange mennesker, der tror, at psykisk syge er farlige. Det er dem, der bor her ikke. Vi har ikke haft en eneste episode, i den tid, jeg har været her. Beboerne er ældre mennesker, der har en psykiatrisk diagnose, men de er alle sammen søde og rare og absolut ikke farlige, forklarer Kavitha.

Derfor er hun også rigtig glad for, at Sille Wind har valgt at bruge sin praktikuge på bostedet.

- Det er mega dejligt, at der kommer sådan en som Sille. Beboerne er rigtig glad for det, og forhåbentligt kan det også være med til at gøre, at andre unge får øjnene op for mulighederne i faget, siger Kavitha.

Kavitha Mathi er afdelingsleder på bostedet Grundtvigsvej i Viborg, og hun var utrolig glad for, at Sille Wind var i praktik netop her.

Kom gerne igen
Også de borgere, der bor på bostedet, vil meget gerne have flere unge mennesker i praktik.

For da Kavitha i fællesrummet gør dem opmærksom på, at fredag er den sidste dag, hvor de har glæde af Sille, er reaktionen entydig.

- Du er altid velkommen til at komme og besøge os, siger én, mens en anden skynder sig at supplere med, at hun også vil blive rigtig glad for et besøg fra Sille, mens de andre nikker samstemmende.

Om det bliver muligt ved Sille ikke.

Mandag morgen er det tilbage på skolebænken, men hun er absolut ikke skræmt ved tanken om at arbejde indenfor socialpsykiatrien.

- Jeg har altid gerne ville arbejde med mennesker og hjælpe dem til at blive gladere og få et bedre liv, og det har været fantastisk at være her den sidste uge, siger Sille.

Og heldigvis er ugen ikke helt slut endnu. Resten af formiddagen skal bruges i Digterparken, hvor der skal samles flere grene ind til de allerede flotte påskedekorationer i fællesrummet.